Monday, 31 October 2011

Ape boleh buat..

Assalamualaikum , ak dah bukak blek blog aku , slme aku delete blog ak .. dunia ku trase sepi sje.. hahaha so aku bukak blog ak blek... setelah 2 hari x updated bru hri ini teringin nak updated even ak taw blog ak ni da rosak bahalul , ape boleh buat nasib blog aku lah.. yang pnting adelah aku akan terus menulis kat sini sampai nyawa aku di cabut malaikat maut ="= seram jeee ~ hahaha... aku x taw nak buat ape , nak top up phone , sungguh malas maa ~ nak cri mkwe baharu ? mlas jgak maa ! so ape nak buat skrang ?? nak cantikkan blog.. ak btul2 rse nak bakar je blog aku niy.. tambah aku bgi cntek tambah x cntek plak...heishhhh ! so papepun cannotgo je... hayya ~

Friday, 28 October 2011

Teruje , terkejut , terpekik dan lain2 hal..

Assalamualaikum , hahaha... aku teruje lah tdy ... mama aku ade kat rumah , first time lah .. biasenye time2 macam niy busy lgy... tapi hari ini berbeza dari hari2 sebelomnyer... knpe erk ? aku tnye mama , npew mama kat rumah ? then mama aku jawab , haihh ? knpe dah x boleh mama kat rumah .. and then so far smakin membebel , tpy x peh biasenyer kalau mama membebel 1 pun x masok otak aku , paling tidak , masuk kanan keluar kiri ... hahaha happy gak lah kan mama ade kat umah malam niy ceyyhh wahhh !!! mesty makan sedap2 malam niy kan.. x sabar nak makan perut pun dah miscall suruh makan... hahaha

Ape nak buat ?

Assalamualaikum , hari ni sbnrnye aku tak tahu nak letak entry ape ... hahaha tapi aku tetap nak simpan entry gak... semalam aku nangis , ntahlah ape sebab ak nangis sampai teresak2 ... hahaha , mungkin sebab kecewa mama papa aku pergi outstation x bgitau aku...lepas tu makwe aku pulak jdi mangse , semalam kalau ak call dy ckap ptos.. memang aku ni org paling bodoh lah , tapi nasib baek ak takut and then call kawan dy pesan ak nak break nan makwe aku tu , nasib baek kawan dy tu x ckap lgy kat makwe ak , klu dy ckap... hahaha ntahlah ape nak jadi dengan aku lepas ni ... mungkin dah x jumpe ak ni kat dunia dah....

Thursday, 27 October 2011

Pabila bosan !

Assalamualaikum , korang kalau bosan .. korang buat ape erk ?? aku macam biaselah kalau bosan calling2 je ... x pun maen ps3 je .. klu bosan ak larikan diri , hahaha .. tadek lah maksd ak "larikan diri tu" ak pegi kuar rumah snyap2 tnpa bgitau mama papa dgan bibik ... hahaha ak karang ni tngah bosan nasib lah ade org nak layan ak kat facebook tu , kalau tadek .. abess dunia ini... nk je ak gantung diri.. nasib ingt lgi aku kat Allah yang cipta ak dari tanah... hayyo , kalaulah kan aku ade abang , akak ke , adik ke , ape ke ... kan senang... tak payahlah aku brkelakuan nerd je, hahaha.... kat skolah pun , kwan2 skelas aku asyik pgil aku "kure2" ngan "bdak nerd" hayyo.. x abes2 drang tu.. alah lantak lah dorang nak pgil ape... dorang ingat drang tu dah lengkap ke?? anda silap... hahaha setiap manusia mesty ade kelemahan masing2... am i right ?

="= Papepun cannot gooo !

Assalamualaikum , bosannye kan hari ni ! x taw nak buat ape , mama papa plak "busy lah boboy" hayyo ! habuk ! 1 pun tadak kat rumah busy sngat lah tuh . . nver mine , it okey , makwe ? ntah mne mnghilang , aku mesej tak reply agaknye tah ade krdt , nak call aku takut pulak . . sungguh bosan woo ! kat Facebook lak x taw nak buat ape ! hayyo ! hayyo ! nak kuar bibik kata " jgn tuan , nnty bapak dgan ibuk mrah" hayyo ! papepuncannotgo , x nak ak kuar rumah . . tapi mama papa ak sendiri tak deh kat rumah . . rumah ni tempat untuk makan minum , tidur dan mandi jeke ? siang malam ak x nampak klibat mama papa aku , minum pagi pun makan sambil bediri lepas tu terus pergi keje , ak hari2 sarapan sorang2 , kalau aku nak tnye something , ak cume kene letak note's kat depan TV atau Peti Ais je , kalau nak tnye sndiri alamatnya , tunggu sampai jam 12 mlam lah . Ahad lak  , papa sibuk terima panggilan dari kawan2 dy , begitu jugak mama .. time befday mama , aku terime panggilan , then mama nasihat kan aku kalau makan "no phone" aku pun angguk je ..tak lme phone mama bunyi , dy ckap ni mngkin ade bisnes.. hayyo , ak pn tngok jelah gelagat mama , x lme dah selesai mama calling , papa pulak terime pnggilan... mama pulak nak backup papa ,  tu mngkin pgilan dri client papa... ak pun ckap "hmm" ... dah sampai hidangan yg aku tnggu2 bersama2 mama papa aku , mama papa aku dapat pngilan , hayyo serentak dorang bangun.. apelah nasib aku kan... x peh lah sabar jelah ... nasib dan takdir aku begini...

Wednesday, 26 October 2011

Tak tahan ...

Assalamualaikum... hri ni ak rse mcm nak mati je , ak pk cuti mcm niy mama dn papa ak blh lah ajak ak blek kmpung rpenye x drang ckap drang "busy" , ak plk sensorg kat rumah.... biler ak call papa "this is the voice message for the number 0196****** please leave a message after the beep" biler ak call mama plak "sorry please try letter" , lepas tu orang yg ak hrapkan mesej ak hari ni x mesej2 , ak mlas dah nak hidup macam niy , x sngke ... kat dunia niy x deh sape yg syg ak... papa mama asyik busy biler ade mkwe plak... ntahlah pegi mne , hidup tak deh makne je.... baek tuhan pndek kan jelah umur ak macam niy , x suke lah ak hidup menderita mcm niy , smua bnde lngkap kat rumah... tapi aku tak pernah rse di hargai dlm rumah niy... smua org lyan ak mcm haiwan je , drang lngsung x pk perasaan aku...

Tuesday, 25 October 2011

kesah facebook...

Assalamualaikum , hri ini aku nak critew skit berkenaan Fesbuk , hahaha... ahad lepas ak ade mintak 6be sorg akak ni , nak cal sje2 kan... bosan , so biler ak call dy , dy asyik diam je... and then dy ckap ktew chat kat fb jelah.. and then ak ckap ye.. tetibe dy ckap dy x smpai hati tgk ak ..hahaha fisss time doe ak jmpe org mcm tu kesian dgan nasib ak..hahaha btw nice to meet you..:)

Friday, 21 October 2011

Laperrrlah...

Assalamualaikum...
ameer laparlah.... tyme2 lpar mcm niy tetibe.... bunyi phone ak kdganran mnandakan ade msj smpai..hahahha sape erkkk yg msg sy pgi2 niy ??? tuptaptupa hah!! dpt pun phone , then bukak phone msej nyer dari Fat** hahaha.... :) awalnyee msg wak ?? nver mine sy suke2.... lapar ameer trus hilang...hahahaha tpi prut still bnyi2 lah..hahah kcau lah sound prut niy...mse2 org nk msg pn nk jgak bunyi..kacau seyh... hahahaha...:)

Thursday, 20 October 2011

Ape ke jaddah lah ..

Assalamualaikum , tdy tngah2 ak bosan ... ak check2 rr FB org kan , biaselah kan aku niy kdang2 pnyibuk jgak... tatkala ak terlihat 1 picture , pkwe and mkwe tngkap gmbr uhhh !!!! sengalnyee... jeles ngok dranglah... aku pn nak tpy x dose ke tngkap gmbr brdue mcm tu?? klau mama papa aku nmpk ak amek gmbr dekad2 and then nan pmpuan brdue... choiii !!! x dpt ak jmpe kngkwan2 aku smnggu...hahahaha tegas nyerr mama papa niy..kenape lah erk agknyerr ?? sbb ak anak tunggal ke??? haiyoo... sunyilah jdi anak tnggal , xdeh kwn nak gduh2 x deh kwn nak bwak maen PS3 .... knpelah erk agknyerrr mama papa ak ade sorg anak je ??? knpe x 2 ke 3 ke 10 ke 20 ke... x deh lah ak sunyi kene tnggal kat umah , dah lah x leh kluar plak tu... dah mcm bnduan plak ak niy... hoishh ... tpy tah pe nver mine lah... yg pting ak happy ade mama nan papa yg msih hdop... ak brsyukur dgan nikmat yg Allah bgi... wlupun ak tadekklah sesempurna org laenkan...

Ape makne nyerr ??

Assalamualaikum , ...
smlm Ameer x dpt tidur lah .. entahlahhhhhh kenape erkkk ??? Ameer pun tak tahu , Ameer rsew laen macam jeee... mcm nak terbang pun ade jugak... hahaha macam2 ade , Ameer cube untuk lelapkan mtew Ameer tpy still tak dpt , my sys(Ainur Nabila) tnye knpe x dpt tido pk sal ape kan ?? and then , Ameer un ckaplah...hahaha igt kat sorang budak niy , ktew2 msg dy mmbuat Ameer tak dpt tido aww... ape makne nyerr erkkk????? nak ktew suke , x mngkinlah ... ak baru knal dyerr lah....hahahaha...payah2....

Wednesday, 19 October 2011

Photography Ameer..

Assalamualaikum... : )
tdy kat skolah ameer bwak CAMERA , hehehe...sje sje , nak tngkap2 picture lah ktew kan...and then msew ameer maen sorok2 dgan kwn ameer , ameer nmpk sorg pakcik tah lah x psti ape dy buat tpy ameer ade tngkap picture dy ni hah :

tu picture asli ameer tngkap...x deh kene mngene nan org laen k? cme ade kene mngene dgan pakcik tu je..hehehe.... ameer x pastilah dy buat ape?? tpy kelakuannye mncurigakan ameer , dan itu juga menarik perhatian ameer untuk snap...hahaha sorry pakcik , photograperr mmng mcm niy ske curi2 picture org...korang rsew pakcik ni buat ape erk ??? : /

Tuesday, 18 October 2011

My life...

Assalamualaikum...
hari ini aku bnyak jmpe kawan2 kat FB taw , setelah lme ak mnghilang dari FB dek kerane ingin mlupakan perkara yang ak bnci akhirnye ak mmbuat satu kptusan nak buka fb blek.. dan hri ini ak ade jmpe 2 org kawan yang sngt2 frendly , ak suke3 giler kwn nan drang yg first my sister :

               ini dia , akak Ameer Ainur Nabila , lawakan nnti esok Ameer post gambar yang muka dy jewp k...



second :

ini pula kawan Ameer , Alya ... bdaknye bru 11 thun tpy frendly giler lorhh !! trbaek osein...hahahaha

Mr Simple...


                                                                    Assalamualaikum....
huhhh...simple ?? simple ke aku ???? simple niy mcm mne erk???? kalau ktew gaye simple poyo ke ??? apekah di maksud dengan simple...yessss3x...saya tahu ape maksud simple... saya cme nak tahu , simple niy blh buat kite hilang macho ke??? kalau nak jadi simple , tak boleh ade handphone canggih2 ea?? kene phone under rm100 je ea??? lgi 1 kalau nak jdi simple , kene lah perpakaian bersahaje btul ke???saya nmpak simple tak??? simple mesty single ke?? hahaha...huhhh !!!! jawab2...tolong jawab persoalan ini....

Monday, 17 October 2011

Ameer Izdham Bin Amin Irham

 
 Ameer Izdham

Asssalamualaikum...nama penuh saya Ameer Izdham Bin Amin Irham , sy adlah anak tggal psangan Amin Irham Dan Nurhafizah Mukriz... saya di lahirkan di Kuala Lumpur dan di besarkan di Kuala Lumpur , pnuntut sekolah menengah di sekolah ******* hahaha.... hobi saya , chattiing , blogging and editting... status sy : Single... org baru kat blogger mne salah tlg tnjukkan k??? tujuan sy mmbuka blog ini , untuk mluahkan perasan dan ingin berkongsi minat dgan yang lain di smping mncuba sesuatu yang baharu... untuk kenal lebih lanjut tentang saya...amatlah di alu2 kan untuk menambah sy mnjadi rakan di FB , and one more thing "you only know my name , u dont know my story so do not judge me" ... chatting dluy bru judge sy onrnyer mcm mne k ???? tkod2 salah sngke plak... sy jenis yang "friendly" ska mncuba yg baharu , skekan advanture..kalau dah lawat blog sy jgn lupa untuk follow...inshaAllah slagi ade kudrat , nyawa dan masih lagi bernafas sy akan follow anda kmbali okey ? thanxx....

Permulaan 1 2 3 . . .


Assalamualaikum , dato' , datin , tuan , puan , encik , cik , saudara , saudari , rakan dan teman... hahaha..
saya tuan empunya blog yang bernama AMEER IZDHAM BIN AMIN IRHAM .. saya tuan empunya blog yang brumur 15 tahun dan telah pun selamat mnjawab kertas soalan PMR... tuan empunya blog ini masih lagi single2 , dan sedang mencari seseorang untuk di jadikan teman bermanja , tempat untuk meluahkan yang tersirat di dalam hati... dan memandangkan saya dah solo selama 2 tahun , seblum ini sudah pernah memiliki pengalaman bercinta dan pasangan yang bukan jodoh saya telah pun di seru oleh yang ILAHI , semoga roh arwah di cucuri rahmat...Amin... sesiapa yang berminat hendak berteman dan sebagai nya bolehlah ADD saya di FACEBOOK laman sosial yang mendapat sambutan...jadi ADD saya kat link ini http://www.facebook.com/profile.php?id=100003035270753 .... saya juga adalah anak tunggal lelaki AMIN IRHAM DAN NURHAFIZAH MUKRIZ iaitu ayah dan umi saya.... itu sahaja yang perlu saya kongsi , nak tahu lebih lanjut boleh bertanya terus kepada tuan empunya blogger....